2016. október 25., kedd

Bableves füstölt tarjával - Hőkezeléssel tartósítás

Hagyományos módon elkészítjük a bablevesünket. 
Babot és a füstölt tarját előző nap beáztatjuk. Másnap a kuktába rakjuk a babot, a húst, a zöldségeket (sárga- fehér répa, 1 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, só) 



Természetes, hogy az Ella Lux intelligens kuktában készült Bab programon.


Amikor a kukta elvégezte a dolgát, megfőtt a finom bableves. Megvártam, amíg a szelep magától leenged. Ekkor levettem a kukta tetőt és elkezdtem üvegekbe rakni a bablevest.
Befőző automatában 100 fokon 180 percig hőkezeltem.



Üvegbe zárt készételekhez -amelyek tejfölt, vagy lisztet kívánnak, mint sűrítő anyagot- ezt nem adjuk hozzá.
Fogyasztás előtt ízlésünknek megfelelően behabarjuk  (berántjuk) és már fogyaszthatjuk is.
Az is nagyon fontos, hogy hőkezeléskor az üvegekbe csontos NEM rakunk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése