2016. szeptember 11., vasárnap

Csirke comb steak burgonyával

Amikor nem sok időnk van az ebéd készítésre, de mégis valami nagyon finomra vágyunk, akkor elővesszük a jó kis konyhai kisegítőnket, az Ella elektromos kuktát, s máris indulhat a főzés. Ez esetben egy nagyon egyszerű, de annál finomabb csirke comb steak burgonyával. 


Hozzávalók 

Személyenként 1-1 db dupla csirke comb,  
köretnek a legfinomabb új burgonya, (kisebb darabokból 4-4 db)
1 evőkanál kacsazsír
Fűszerezésnek: só, grill zöld fűszer keverék.
(fokhagyma gerezdek, ami opcionális) 

Elkészítése nagyon egyszerű:
A csirke combokat megtisztítjuk, a burgonyákat jól megmossuk és négyfelé vágjuk.
Ella főzőedénybe rakjuk a combokat, s köré a krumplikat. Zöld fűszerkeverékkel enyhén meghintjük. fél dl vizet öntünk alá és 6 percre beállítjuk a kuktánkat. 
Az idő leteltével (persze várunk kb 20 percet, hogy a gőz magától felengedjen a kuktában) a csirke combokat és a krumplikat áthelyezzük egy tepsibe. Újra megszórjuk kevés zöld fűszer keverékkel és meglocsoljuk az egy kanál olvasztott kacsazsírral. (ha szeretjük a fokhagymásat, akkor most tesszük rá a húsra a megtisztított fokhagyma gerezdeket).
180 fokon addig sütjük, amíg a csirke comb bőr része szép piros és ropogós lesz. (Ez kb 25-30 perc) 


Grillezett -olajban eltett- paprikával tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése