2015. május 4., hétfő

Mézes pácban érlelt oldalas, batáta, lilakáposzta

Az egyik óriási kedvencünk a pácolt húsok bármilyen formában. Most a mézes mustáros oldalas került sorra, de nem éppen a hagyományos formában.
Köretnek apró kockára vágott batáta, és lila pároltkáposzta.
 
 
Hozzávalók és elkészítés
 
4 db nagyobb oldalas
citrombors
méz
mustár
 
A körethez
1 db közepes batáta
kókuszolaj a kisütéshez
 
1 kisebb fej lilakáposzta
kókuszolaj a pároláshoz
1 evőkanál barna cukor
almaecet
 
Elkészítés
Akár két nappal a sütés előtt az oldalasokat sós, fokhagymás vízben előfőzzük, kicsontozzuk. Amikor kihült, egy ecsettel rákenjük a mézet, a mustárt, s besózzuk egy kevés citromborssal meghintjük.
 
A sütés napján a bepácolt oldalasokat egy sütőedénybe tesszük, az alatta ereszkedett kevés levet rálocsoljuk. Teszünk alá még egy kis kókuszzsírt és előmelegített sütőben kb 20 perc alatt 180 fokon szép pirosra sütjük. Figyelni kell, mert nagyon hamar pirosodik.
 
A babáta
Apró kockára vágjuk, s picit sós vízben előfőzzük, majd leszürjük, s egy serpenyőben kevés kókuszzsíron pirosra sütjük.
 
A lilakáposzta
A káposzta fejet ketté vágjuk. A torzsáját (középső kemény része) kivágjuk. Apróra felkockázzuk.
Egy serpenyőben kevés kókuszzsírt melegítünk. Rátesszük a káposzta kockákat és fedő alatt puhára pároljuk.
Amikor megpuhult, kevés barna cukrot adunk hozzá. Ezzel kicsit lepirítjuk. A legvégén kevés almaecettel ízesítjük.
 
 

 
Jó étváhgyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése