2015. április 15., szerda

Light paleó kenyérből fasírozott

Előfordul a mindennapjainkban, hogy valami nem sikerül a konyhában, de nem esünk kétségbe. Továbbgondoljuk az egészet és egy elfuserált kenyérből -némi darálthús hozzáadásával, lesózott cukkinivel- fantasztikus fasírozottat készíthetünk. Az elrontott kenyér helyett, pedig megsütjük a következőt, ami ugyanolyan finomra sikeredett, mint az elődei.
 

A Light Paleo fehér kenyér receptjét ITT találjuk.
Az én kenyerem egyharmadát nelegvízzel leöntöttem. Hagytam, hogy megszívja magát, majd kicsavartam.
Turmix gépbe (késes robot gépbe) téve, hozzáadtam
 
3 db tojást,
50 dkg sertés darálthúst
2 közepes nagyságú cukkinit (amit előtte besóztam, majd kinyomkodtam a levét)
6 nagyobb gerezd fokhagymát
1 mokkáskanál köménymagot
2 kiskanál piros fűszerpaprikát
2 teáskanál (csapott) citromborsot
utólag még kevés sóval ízesítettem. (óvatosan, mert a cukkini is sózott volt)
 
A turmix gép összekeverte a masszát, amelyből először megtöltöttem 12 db muffin formát, majd a maradék nyersanyagot egy  (szilikonos sütőpapírral bélelt) hosszúkás formába pakoltam. Egy kanállal jól lenyomkodtam.
(A szilikonos sütőpapírt felhasználás előtt beáztattam, így tökéletesen illeszkedett a formához)
A formákat egy tepsire raktam és 190 fokra előmelegített sütőben elkezdődött a sütés.


 
A nuffinformába rakott gombócok 190 fokon 25 percig, a hosszúkás formába rakott pedig a továbbiakban 170 fokra levéve a hőfokot összesen: 40 perc alatt készre sült.
 
Mire a fasírozottak kisültek, addig összekevertem a light paleo kenyér összetevőit és a meleg sütőben -hosszúkás formában- 180 fokon 55 perc alatt készre sült. A kenyeret minden alkalommal rácson hagyjuk kihülni. Felszeletelése csakis hidegen történhet.
Kenyérfogyasztásban nekem ebből a kenyérből reggelire elég  4 dkg.

 
Ebédre tálalhatjuk rizskörettel. Saját részemre a fasírozottak a reggelit és a vacsorát biztosították.

 
S íme az elfuserált light paleo fehér kenyér. Azt hiszem ott szúrtam el, hogy eltértem a formától. Most egy nagyobb kerek jénaiba raktam és szétterült, így aztán széltében nőtt és nem tudott fölfele nőni.
A helyzet megoldódott. Ilyen drága lisztekből készült kenyeret ki nem dobunk. Lett belőle fasírozott. A megmaradt kenyereket pedig azóta már töltött paprika töltelékeként használtam fel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése