2015. április 16., csütörtök

Körmös, csülkös savanyúkáposzta

Hogy a családunk többi tagja -aki nem szorul diétára- se éhezzen :) bár azt hiszem, hogy ez a cserépedényben készült csülkös-körmös savanyúkáposzta még a diétázókat is meggyógyítja olyan finom.
Bevallom én is jócskán fogyasztottam belőle, kenyér nélkül. Jól is esett.
 
Tejföl nélkül

Hozzávalók és elkészítés
 
2 kg Vecsési savanyú apró káposzta
2 kg csülök, köröm vegyesen
A köröm natúr, a csülök enyhén füstölt, kiáztatott
só szükség esetén (mert a káposzta és a füstölt csülök is sózott
2 teáskanál piros fűszerpaprika
2 nagyobb fej vörös/fehér hagyma
2 teáskanál utifűmaghéj (sűrítésre liszt helyett)

Tejföllel jól nyakonöntve (már aki tejfölösen szereti, én nem!)

 
A cserépedénybe alulra lerakjuk a -vízben egyszer átöblített-  savanyúkáposzta felét. Rárakjuk a csülköt, körmöt, az apróra vágott vörös/fehér hagyma kockákkal beterítjük. Az utifűmaghéjat (liszt helyett) összekeverjük a piros fűszerpaprikával és a húsok tetejére hintjük.
A megmaradt savanyúkáposztával beterítjük az egészet. Ha van csülöklevünk, akkor abból 4 dl-t hozzáöntünk, ha nincs, akkor vízzel helyettesítjük.
 

 
180 fokos sütőbe rakjuk és kb 1 óráig sütjük/főzzük a sütőben. Ekkor levesszük a tetejét, összeforgatjuk a húst a káposztával, megkóstoljuk, és ha még kíván sót, akkor most utánsózzuk, és még 10 percre 150 fokra visszatesszük, hogy összeérjenek így is. Étkezésig a sütőben hagyjuk.


Az én adagom, ami csakis tejföl nélküli. Én  az igazi káposzta ízét és nem a tejfölt szeretem :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése