2015. január 27., kedd

Tejszínes zöldséges apró húsos spagetti

 
 
 
Ez egy végtelen egyszerű egytál étel. S ráadásul elkészítése a 30 perces kategóriákba tartozik. Egyetlen edényben készül el az egész.
 
Hozzávalók és elkészítés (ez akár 4 személyre is elegendő)
 
1 evőkanál mangalica zsír
12,5 dkg nagyon apróra vágott sertés lapocka
1 nagy fej hagyma (nálam mindíg fehér)
3 gerezd fokhagyma
2 szál sárgarépa felkarikázva
5-6 zellerkocka
1 szál fehér répa felkarikázva
0,5 liter húsleves lé, de lehet több is, attól függ a tészta mennyit vesz magába
csipet citrombors
2 dl habtejszín
 
12,5 dkg durum spagetti
 
Elkészítés
 
A zsírt felolvasztom, beleteszem az apróra vágott hagymát, sózom, borsozom, hozzáadom a nagyon apróra vágott lapocka kockákat. Picit pirulnak, majd hozzáadom a sárga és fehér répa karikákat és a zellerkockákat. Még egy percnyi pirítás és felöntöm a húsleves levével.
Addig főzöm, amíg már majdnem puha a hús. Hozzáadom a 2 dl tejszínt. Jól elkeverem.
Az egésznek a tetejére teszem a rövidre tördelt durum spagettit. Ha szükséges, akkor még húslével felöntom. Fedőt teszek rá, s addig főzöm ameddig a levét a tészta beszívta. Kicsit még fedő alatt tartom.
 
 
                                
A tészta magába szívta az egész tejszínes lét, s már lehet is tálalni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése