2014. január 23., csütörtök

Pulykacomb, sütőtök, bacon

Bébi pulyka combjai, egészben főtt krumpli, sütőtök, bacon szalonna és egy kis fűszerolajban érlelt sajtok. Mindez összeállítva, egy egészen finom, minimális zsírt tartalmazó ebédet alkotott.
 
 
Hozzávalók és elkészítés
 
4 db bébi pulyka alsó comb
2 evőkanál (saját fűszerkeverék), de lehet pulykafűszer keverék is
pár kocka császárszalonna (füstölt házi)
3 fej lilahagyma
 
A pulykacombokat kacsasütőbe rakjuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, a pár kocka császárszalonnát elosztjuk a húsokon, majd beterítjük a felkarikázott lilahagymával. 1,5 dl vizet öntünk alá. Hideg sütőbe rakjuk, 250 fokon 40 percig sütjük. A víz elfogy a hús alatt és a hagymakarikákból finom lilahagyma kence  lesz, ami nagyon finom ízt ad a húsnak.
 
A körethez
 
4 db egész krumpli
12 karika meghámozott sütőtök
 
15 dkg bacon szalonna az összesütéshez
 
Pár kocka -fűszerolajban érlelt- feta sajt
 
Egy lábasban puhára megfőzzük a krumplit és a sütőtök karikákat.
 
Egy extra méretű sütőzacskót előkészítünk, beterítjük az alját bacon szalonnával, s egy  kiszedő kanállal a szalonnákra  egymás mellé lerakjuk a sütőtök karikákat és a 4 db egészben megfőtt krumplit. A krumplikat betakarjuk még egy-egy szelet baconnal. A zacskó végét aláhajtjuk és 5 percre a forró sütőbe toljuk. Ennyi idő alatt a bacon ráolvad és kicsit megpirosodik a sütőtökön és a krumplin.
 
Tálalásnál ne felejtsünk el -fűszerolajban érlelt- fetasajtot adni hozzá.



Jó étvágyat !

4 megjegyzés:

  1. Drága jó Istenkém, ne tessenek engem ilyenekkel felizgatni. Atyavilág, de fincsi lehet?!

    VálaszTörlés
  2. Csavi! ne izgasd fel mgad, mind az utolsó falatig elfogyott :)

    VálaszTörlés
  3. Gazdag ízvilág! Te Viki, hová lettek a hozzászólók, kommentelők? Andráson kívül sehol senki :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez tényleg gazdag volt, de mégsem volt megterhelő a gyomornak. Nem tudom hova lettek, biztos nem érnek rá :) vagy elég a FB !

      Törlés